Olemme viime aikoina treenailleet niin ahkerasti ja paljon että kirjoittelu on kaikista aikomuksista huolimatta jäänyt vähemmälle. Eräs tietty Luna-nimisen koiran ohjaaja kaipaisi pientä potkua takamukseen jotta saisi kirjoiteltua treenit ylös tuoreeltaan...

Joka tapauksessa Luna on toiminut agility-treeneissä oikein hyvin, kontaktiesteillä vauhtia löytyy kuin pienestä kylästä, jopa vähän liikaakin koska alastulokontaktit ovat hieman huonompia kun koira ei yksinkertaisesti saa pysähdyttyä kontaktille. Tämän asian kanssa nyt on kuitenkin työskennelty ihan hyvin tuloksin, ja toisena vaikeana asiana meillä on työstössä eteenirtoaminen. Luna osaa eteen-käskyn jolla lähtee eteenpäin pois minun luotani eikä esim. lenkeillä roikku perässä, mutta agikentällä se tykkää ripustautua minuun kiinni. Kepeillä on sen sijaan tapahtunut edistystä hyvin, Luna pujottelee jo varsin hyvin ja lennokkaasti.

 

Etsinnässä olemme tehneet sekä tosi helppoja ja kivoja jälkiä väliin (Lunalle tuttu kiva maali, maastona metsää&peltoa, kulmia n. 5 jokaisessa ja pituutta n. 1km/jälki) että haastavia jälkiä (maastona esim. lentokenttä, ostoskeskus Jumbo, vilkas asuinalue, jälki vanhaa, 3pvä-1vko tai jäljellä paljon pituutta, 5-8km) ja Luna on tuntunut olevan varsin tyytyväinen järjestelyyn. Työskentely ja erityisesti hajun otto parantuu jokaisen haastavamman jäljen jälkeen ja taas helpommilla kivajäljillä vauhtia ja tarkkuutta on vaikka muille jakaa, ja koiran onnellisuus ja ilo työskennellessä näkyy todella selkeästi.

Uutena juttuna on ollut maali erikoisessa paikassa kuten autossa, puussa (ihminen) tai vedessä. Aiemminkin on ollut maali mm. autossa, mutta harvemmin.

Jatkossa yritän kirjoitella tarkat jälkiraportit ennenkuin osa unohtuu mielestä..